1981
Tony Boeckaert (°1959) start zijn carrière als chocolatier bij chocolaterie Van Biervliet in Kortrijk, de stad met twee torens. Hij heeft de smaak al snel goed te pakken en beslist om de zaak over te nemen. Met zijn eerste spaarcenten investeert Tony in moderne apparatuur en de toekomst van zijn chocolaterie.
1983
De productie verhuist van Kortrijk naar Karreweg 7 in Zulte, waar je tot op vandaag nog steeds terecht kan voor Tony’s overheerlijke pralines.
1990
Tony ziet het grootser en breidt het productie-atelier uit van 200 naar maar liefst 600 vierkante meter. De oppervlakte mag dan wel verdriedubbeld zijn, de zorg en de kwaliteit scheren onder het waakzame oog van Tony nog steeds hoge toppen. Ook de fabriekswinkel ziet het levenslicht, geleid door Tony’s echtgenote Marleen.
1993
Tony Boeckaert neemt chocolaterie Van Lerberghe over. De zaak bestaat al sinds 1953 en is een ware Gentse parel.
2006
Onder invloed van Tony’s zoon Michiel betreedt Tony Boeckaert het digitale tijdperk. Sindsdien verzorgt Michiel het technologische en IT-verhaal van de chocolaterie.
2010
In 2010 opent Tony een derde winkel in het pittoreske Machelen aan de Leie. De zaak heet “Het Verschrikkelijke Zoete Leven”, naar analogie met een werk van Raveel, dat de naam “Het verschrikkelijke mooie leven” draagt. Raveel werd geboren in Machelen aan de Leie, en de naam is dan ook erg toepasselijk.
2017
Ook Tony’s schoonzoon Joren stapt mee in de zaak. Hij legt zich toe op de ultieme klantenbeleving zodat Tony zich nu en in de toekomst kan blijven concentreren op zijn metier en zijn passie: het maken van de lekkerste en puurste artisanale Belgische pralines.